Vraag

ik heb 2 jaar in de ziektewet gezeten en daarna heeft het UWV mijn werkgever 52 weken loonsanctie opgelegd. Deze loonsanctie liep van aug 2010 t/m aug 2011. Nu kreeg ik in november 2011 te horen dat mijn oude werkgever de rechtzaak tegen de loonsanctie heeft gewonnen en wordt met terugwerkende kracht de loonsanctie op mij verhaald. Nu blijkt dus dat ik ineens 52 weken korter ww ga krijgen. Terwijl in de periode van loonsanctie het UWV heeft aangegeven dat ik niet mocht solliciteren en mijn oude baas mocht mij in die periode niet ontslaan. Als ik vrijwillig ontslag zou nemen, zou ik mijn rechten op een verdere uitkering verspelen. Mogen ze nu deze 52 weken van mijn ww inhouden???

Deel deze vraag

1 Reactie

4 Uw vraagstelling is complex. Dit in die zin dat ik (zonder dat ik de onderliggende stukken ken) u hierover niet op afstand kan informeren. Uit uw omschrijving van de feiten maak ik op dat uw werkgever een opgelegde loonsanctie (welke is ingetrokken)op u wenst te verhalen alsmede dat de duur van de WW-uitkering met 12 maanden is verkort.

Ik adviseer u om een arbeidsrechtsjurist/advocaat in de arm te nemen. Indien u dat wenselijk acht kunt u vanzelfsprekend met mij contact opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm