Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Hallo,

ik ben in 2012 veroordeeld voor een eenvoudige mishandeling hierbij kreeg ik een lichte voorwaardelijke geldboete. mijn voorwaardelijk zit er al meer dan een jaar op en heb gesoliciteerd als handhaver waar ze vog aanvragen gaat dit een probleem voor mij leveren?

Ook een 'lichte voorwaardelijke boete' wordt op het strafblad aangetekend. Dat zou met het oog op de gewenste werkzaamheden inderdaad problemen op kunnen leveren.
Maar als dat zo is, bestaat de mogelijkheid van bezwaar. Belt u daarover gerust eens met mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oke danku wel.
Dus als ik geen vog krijg kan ik bezwaar aantekenen maar dan is het waarschijnlijk al te laat voor de functie waarop ik heb gesolliciteerd?


Als hoofdregel geldt dat alleen de justitiƫle gegevens tot een periode van 4 jaar terug in de beoordeling van de VOG-aanvraag worden betrokken. Dat zou voor u betekenen dat de veroordeling voor eenvoudige mishandeling in de aanvraag kan worden betrokken. Overigens is het hierbij dan wel van belang of deze veroordeling relevant is voor het screeningsprofiel van de VOG-aanvraag. Indien dat niet het geval is, zult u van de veroordeling over het algemeen geen hinder ondervinden. Indien er wel gescreend wordt op geweldsdelicten binnen het screeningsprofiel, kan het inderdaad zo zijn dat uw aanvraag wordt geweigerd. Ik vermoed dat er voor de functie van handhaver wel op geweldsdelicten zal worden gescreend. Tegen een weigering kunt u inderdaad bezwaar maken en dat is in uw geval dan ook verstandig. Desgewenst kunt u daarvoor contact met mij opnemen. Een bezwaarprocedure kan enige tijd in beslag nemen. Mogelijk dat uw nieuwe werkgever daar coulant in is en bereid is de procedure af te wachten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag