Vraag

Ik werk sinds 1 september 2010 via een jaarcontract bij de firma "". Dit houdt in dat ik nu tegen het einde van mijn tweede jaarcontract aanloop. Nu geeft mijn werkgever aan mij niet een vastcontract aan te kunnen bieden. Maar naar mijn weten mag ik voor het laatste jaar (in totaal 3 keer) een jaarcontract klopt dit? En ik heb van maart tot eind augustus 2010 via het uitzendbureau gewerkt maar tellen die tussenliggende maanden via het uitzendbureau dan ook mee als een contract? Zou u zo vriendelijk willen zijn mij hier informatie over te willen sturen zodat ik hiermee naar mijn werkgever kan gaan. Want jaarcontracten geven ze namelijk nog wel. Alvast bedankt.

Deel deze vraag

1 Reactie

4 Tijdens de eerste 26 weken van een uitzendcontract kan een onbeperkt aantal contracten voor bepaalde tijd worden gesloten. Pas na 26 weken geldt de normale regel dat bij een vierde contract voor bepaalde tijd of bij meerdere contracten die samen langer dan 36 maanden duren, een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaat. De contracten uit het eerste half jaar tellen niet mee.
In dit geval betekent dit dus dat je eerste contract via het uitzendbureau dus niet meetelt voor de benadering van de 36-maanden termijn of het 4e contract. De werkgever kan dus zonder vergaande gevolgen je opnieuw een jaarcontract geven en volgend jaar bekijken of hij je een vast contract aanbiedt.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm