Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Spoed! Help ons!
Wij hebben een acceptatieformulier voor een huurwoning ondertekend waarin staat dat wij bij afzien van de huur een bedrag verschuldigd zijn ter hoogte van de minimale huurtermijn (dit is 12 maanden €1.250 pm) alsmede de administratie- en contractkosten van 300 excl. btw.

Wij hebben de huurovereenkomst zelf nog niet ondertekend.Echter lezen wij op het internet dat een ondertekende acceptatieformulier bindend is.

Dit betekend dat wij in totaal € 15.363 dienen te betalen. Dit kan toch niet?

Bestaat er een maximale boete (juridisch!) bij breuk van acceptatie-overeenkomst?

Met het tekenen van het acceptatieformulier komt geen huurovereenkomst tot stand, dus u bent dan ook nog niet gebonden aan huurkosten. Op grond van dat formulier wordt onderzocht of u in aanmerking komt voor een huurwoning. Accepteert u die woning vervolgens niet, dan worden kosten in rekening gebracht voor het acceptatietraject. Hoeveel dat is, staat doorgaans op het acceptatieformulier. Daar kunnen gederfde huurinkomsten bij horen, maar meer dan een maand lijkt mij juridisch onhoudbaar.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Super dat er ook op zaterdag wordt gereageerd. Bedankt!

Echter is er reeds obv het formulier onderzocht of wij in aanmerking komen. Wij komen in aanmerking en hebben per email de woning toegezegd gekregen. Dit betekend dat zowel acceptatie als aanvaarding rond is. Enkel de huurovk zelf is nog niet ondertekend.

De reden van stress is dat er op het acceptatie formulier duidelijk staat dat het ondertekenen ervan hetzelfde is als het ondertekenen van het huurcontract. Om precies te zijn staat er op het acceptatie formulier: 'middels ondertekening van deze overeenkomst overeengekomen is de gestoffeerde woonruimte op het volgende adres....'

De huurovk hebben wij pas ontvangen ná tekenen van het acceptatie formulier.

Veranderd dit uw/bovenstaand antwoord?


Ik vraag me af waarom het ondertekenen van een acceptatieformulier gelijk gesteld wordt aan het ondertekenen van een overeenkomst. Kunt u de naam van de woningbouwvereniging noemen? Dan zoek ik het acceptatieformulier op zodat ik precies kan lezen wat de gevolgen van ondertekening zijn. U kunt ook een kopie van uw acceptatieformulier aan mij sturen. Gebruik daarvoor de mogelijkheid om direct contact te leggen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag