Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik heb in maart 2014 een bedrijfsongeval gehad. Er is een ijzeren pen tegen mijn enkel geslagen.
Heb me per 08-04-2014 ziek gemeld omdat ik toen zelfs mijn werkschoenen niet meer aan kreeg. Ben hiermee naar huisarts geweest, deze is met een behandeling begonnen. Op 11-04-2014 werd mij ontslag aangezegd door economische redenen. Mijn contract is ontbonden door de rechter. Na behandeling van een aantal specialisten, is men er na 1,5 jaar achter dat het niet mijn botten waren maar pezen. Door de klap zijn mijn enkelbanden gescheurd en is er een pees weg. Ook ben ik onder behandeling bij een reumatoloog omdat er toen ook sprake was van jicht. Nu spreken de specialisten allemaal van oud letsel en dat het niet aantoonbaar is dat het door het ongeval is gekomen, gekker nog ze beweren zelfs dat ik toch wel last van die enkel zou hebben gekregen. In het sociaal plan is een clausule opgenomen dat als blijkt dat ik na 2 jaar nog steeds niet kan werken, de werkgever aansprakelijk gesteld kan worden.
Via de vakbond zeggen de medische adviseurs dat ik het geldbedrag wat aangeboden is door de advocaat van de oude werkgever moet accepteren, maar dan wordt er nergens meer overgesproken, dan verdwijnt het in de doofpot. Want volgens hen heb ik geen poot om op te staan, maar ik zeg dat het letsel wel degelijk van het ongeval komt. Denken jullie dat het zinvol is om toch een rechtszaak aan te spannen of kan ik beter het geld aannemen?

De mening van de specialisten gaat hier toch echt voor dat het ontdekte gebrek ( predispositie) juist heeft gezorgd voor uw klachten of dat deze klachten toch wel zich hadden voorgedaan maar later.
Er ontbreekt dus een verband in tijd. U zou kunnen stellen dat de klachten zich later zouden hebben voorgedaan dan nu het geval en dat die schade gecompenseerd moet worden of ,,,, een second of derde tegengestelde opinie verkrijgen van een andere specialist. Ik raad u wel aan enige juridische bijstand voordat u ook maar iets tekent.

Beoordeel dit antwoord:

Ik begrijp dat u wordt bijgestaan door uw vakbond. Zij adviseren u akkoord te gaan met de schadevergoeding die u wordt aangeboden. Mocht u aan dit oordeel twijfelen, dan kunt u wellicht contact opnemen met een letselschadespecialist voor een second opinion. Vaak bieden letselschadespecialisten een kosteloze second opinion, waardoor uw zaak wordt herbeoordeeld.

Helaas is het niet mogelijk om u een goed advies te geven zonder inzicht te hebben in uw (medisch) dossier.

Overigens is het starten van een rechtszaak vaak het allerlaatste middel om de wederpartij te dwingen schadevergoeding te betalen. Hier kleven de nodige (financiƫle) risico's aan.

Veel succes!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Waar vind ik een letselschade specialist voor die second opinion, en dan ook nog eens op hele korte termijn? Want ze stellen ook nog eens dat ze een antwoord(beslissing) moeten hebben voor 25-01.


Voor een betrouwbare belangenbehartiger kunt u kijken op de website van de LetselschadeRaad: www.letselschaderaad.nl.

Mocht u in de buurt van Groningen wonen, dan zou ik u kunnen helpen. In dat geval kunt u via deze website rechtstreeks contact met mij opnemen.

Ze vragen u om voor 25 januari 2016 te beslissen. Wellicht dat u om uitstel van deze deadline kunt vragen? Meestal is dat geen probleem.

Beoordeel dit antwoord:

Wat een vervelende situatie waarin u door het arbeidsongeval in terecht gekomen bent. Het is volgens mij niet redelijk dat ze u nu met een termijn tot 25 januari 2016 onder druk zetten om te beslissen. Mijn advies aan klanten is altijd om niet akkoord te gaan als ze onder druk worden gezet en daar geen goed gevoel bij hebben.
Om een goed oordeel te kunnen vormen of het aangebonden bedrag redelijk is, is het noodzakelijk om uw dossier goed te lezen. U moet er wel rekening mee houden dat aan zo'n second opinion kosten verbonden zijn. Mocht u dat willen dan kunt u vrijblijvend met mij contact opnemen om te kijken hoe ik u misschien verder kan helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag