Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wegens een reorganisatie zal ik komend jaar mijn baan verliezen. Gelukkig heb ik inmiddels een nieuwe functie gevonden waar ik in het voorjaar aan de slag kan. Ook heeft de organisatie waar ik nu werk een ruim sociaal plan waar ik aanspraak op kan maken. Daarin opgenomen is ook een mobilitietspremie die zou inhouden dat wanneer ik zelfstandig vertrek binnen een bepaald aantal maanden na ingang van het sociale plan en zonder aanspraak te maken op ww rechten dat ik een premie zou ontvangen van een aantal maanden loon. Echter ik werk op dit moment in een tijdelijk contract. En mij is vanuit personeelszaken vertelt dat ik geen aanspraak zou mogen maken op deze premie omdat ik een tijdelijk contract heb. Echter in zowel het sociale plan als de cao staat niet vermeld dat deze regeling alleen zou gelden voor vaste contracten. Bij sommige andere onderdelen wordt dit bijvoorbeeld expliciet vermeld, maar hierbij niet. Hier wordt alleen gemeld dat het aantal maandlonen dat je mee krijgt nooit het aantal maanden dat je nog in je contract hebt mag overstijgen. Personeelszaken zegt dat dit alleen geldt voor personen die bijna met pensioen gaan. Maar zou dit dan niet expliciet vermeld moeten worden in het sociale plan of de cao? Of zie ik nu een andere wettelijke regel over het hoofd?

Helaas heeft niet iedereen recht op de nieuwe transitievergoeding. U valt daar inderdaad buiten aangezien u een tijdelijke overeenkomst, hebt. Mits dit tijdelijke contract langer dan 2 jaar heeft geduurd, dan zou u er wel weer recht op moeten hebben. Echter is mij dat niet geheel duidelijk hoe lang u er gewerkt hebt.

Beoordeel dit antwoord:

Om te beoordelen of u recht heeft op de in het sociaal plan genoemde mobiliteitspremie, dien ik meer te weten van de tekst en strekking van het sociaal plan. Overigens vind ik u uw redenering, waarbij u tot de conclusie komt dat u daar recht op heeft, plausibel.

Met het al dan niet recht hebben op een transitievergoeding heeft u vraag niets van doen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag