Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedenavond
ik heb een vraag ben voor 80%tot100% afgekeurd sinds 2010 door uvw nu heeft het uvw een re integratie bedrijf ingeschakeld voor (Sociale) activering ,nu komt er iemand bij mijn thuis voor een intake gesprek nu willen ze dat ik een medische machtiging tekent zodat ze alles kunnen opvragen ik heb al het uvw daar al toestemming voor gegeven ,ben ik verplicht een Re-integratie bedrijf daar ook een matiging voor te geven ?
ik wil niet dat me gegevens zo maar bij een bedrijf terecht komen die ook nog eens onderdeel is van een grote verzekering maatschappij wat zijn me rechten ,het uvw weet tenslotte wat ik mankeer !

Alleen een arts mag met uw toestemming medische gegevens inzien. En niemand anders. Als een andere partij welke geen arts is deze gegevens wel onrechtmatig opvraagt, dan kunt u hiervan melding maken bij de autoriteit persoonsgegevens (voorheen college bescherming persoonsgegevens). Dus bij deze moet de vraag gesteld worden is deze persoon arts. Zo niet, mag deze dit dus niet opvragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag