Vraag

Hallo ik had een vraag. Ik werk sinds januari in de horeca en heb een half jaar contract voor 10 uur. Mijn werkgever roosterd mij voor die 10 uur in verdeeld over 2 - 3 diensten. Daarnaast heb ik ook nog verplicht 1 a 2 dagen beschikbaarheidsdienst. Dit houdt in dat ik die dag(en) niks kan plannen omdat ik bereikbaar moet zijn tot 12.00uur , en moet komen werken als bijv iemand ziek is of het erg druk is. In feite kan im dit dus niet als een echte vrije dag beschouwen omdat ik niet vrij ben om iets voor mezelf in te plannen . Bovendien staat hier geen vergoeding voor alleen in geval ik daadwerkelijk moet komen werken tijdens die beschikbaarheidsdag. Mag dit zomaar en kan mijn werkgever mij verplichten bereikbaar te zijn en beschikbaar te blijven?? Op deze manier ben ik dus met mijn 10 urig contract gemiddeld 4 dagen per week kwijt.
Heel graag uw antwoordt want dit houdt mij erg bezig . Hartelijk dank !

Deel deze vraag

5 Reacties

1 soort contract maakt uit. Het kan zijn uitzendcontract of een flexcontract.
En is het dan min max contract, een met uitgestelde prestatieplicht of met voorovereenkomst?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hallo bedankt voor uw reaktie. Het is een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met overeengekomen arbeidsduur/werktijd 10 uur per week.
Ik zit echt in mijn maag met die bereikbaar en beschikbaarheids dienst, minimaal 1 dag per week.
In het contract wordt dit nergens vermeld.!!
. Dat ik af en toe iets meer uren werk vind ik nog niet zon groot probleem .
1 Ik begrijp dat dit niet een arbeidsovereenkomst met voorovereenkomst is. Dat betekent dat u niet verplicht bent om te gaan werken bij oproep.
U kunt een ander contract voorstellen, met betere tijden..
Dat wil ik wel voor u opstellen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Hartelijk dank voor het antwoord!!. Met het contract en de uren ben ik verder wel tevreden dus hoef ik geen ander contract in principe. Ik ga de beschikbaarheid wel op mijn werk bespreekbaar maken. Maandag loopt mijn proeftijd af en dan hoop ik dat ze evengoed met mij verder willen ondanks dat ik geen b- dienst meer wil hebben.
Ik weet overigens niet wat u bedoeld met voorovereenkomst??
1 Dat is er een speciaal voor de oproep..

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm