Vraag

Hallo,

Ik werk al ruim 5 jaar bij een zorgorganisatie op kantoor. Vanaf de tweede week na ingang van mijn baan heb ik al aangegeven dat mijn werkzaamheden niet corresponderen met mijn functieomschrijving. Dit heb ik meerdere malen aangegeven en daarop is ook gezegd dat er naar gekeken zou worden. Inmiddels zit de organisatie in een fusietraject en krijg ik telkens te horen dat ze in het kader van de fusie nog niet kunnen over gaan tot herwaarderen van de functie. In mijn functioneringsgesprekken is al jaar op jaar gezegd dat er 'komend jaar' (dus in 2013 / 2014 en 2015) antwoord zou komen. Dit duurt inmiddels ruim 3,5 jaar en de werkzaamheden worden alleen maar meer en complexer. Kan ik een herwaardering afdwingen?

Deel deze vraag

1 Reactie

De werkgever mag u niet zolang in onzekerheid laten zitten en dient u nu eindelijk is te zeggen, waar u aan toe bent. U kunt de werkgever dan ook schriftelijk verzoeken om u nu duidelijkheid te verschaffen en werkzaamheden te laten verrichten die omtrent u functie behoren. Willen zij dan niet meewerken is het mogelijk om dit via de rechter af te dwingen. Eventueel is het nog mogelijk om ook mediation in te schakelen. En er gezamenlijk uit proberen te komen. Dit is vaak een traject die ook door een werkgever vergoedt worden, en anders zijn de kosten voor werkgever en werknemer gezamenlijk. Indien dit traject op niets uitloopt kunt u alsnog de weg via de rechter nemen. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm