Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste meneer, mevrouw,

ik en de vader van onze kinderen gaan uit elkaar. Wij zijn niet gehuwd. Wel hebben we gezamenlijk gezag over de kinderen en hebben we een koophuis.
Wat ik me afvraag is het volgende:
Mijn ex wil gaan kopen of huren. Kan ik nog een jaar in dit koophuis blijven wonen? De hypotheek kan ik niet overnemen (te hoogivt mijn salaris), wel kan ik de maandelijkse lasten dragen. Is er een constructie mogelijk waarin ik voorlopig in dit huis kan blijven wonen en de maandelijkse lasten op me neem, en hij kan gaan huren of kopen?

bedankt voor het meedenken/ advies,

Vriendelijke groet

Ja u kunt een dergelijke afspraak maken. Het is wel van belang om goede afspraken te maken met name in verband met de aftrek van de hypotheekrente. Ook is het verstandig af te spreken wat er na dat jaar gaat gebeuren. Voor de kinderen zult u ook afspraken moeten maken in de vorm van een ouderschapsplan. Mogelijk kunt u via mediation samen tot afspraken komen. Ik raad u aan een vFAS-mediator te kiezen, die u ook op de juridische en financiƫle risico's kan wijzen. Als u in de buurt van Utrecht woont, kunt u desgewenst met mij contact opnemen hiervoor.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie! Kan hij zich dan ook officieel inschrijven voor een huurwoning en of een hypotheek aangaan? - en dus uitschrijven van ons huidige adres, terwijl hij wel met naam onder de hypotheekacte blijft staan? We zijn bezig met een ouderschapsplan.


Uitschrijven kan wel. Dat is voor uw toeslagen (m.n. kindgebonden budget) ook van belang. Hij zal zeer waarschijnlijk geen nieuwe hypotheek kunnen krijgen. Mogelijk kan er wel een overbruggingshypotheek gesloten worden, maar dat kan altijd maar voor een beperkte periode. in dat geval zal de huidige woning waarschijnlijk wel te koop gezet moeten worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag