Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn huis is in december verkocht met een gigantische restschuld. Zo'n 155.000 euro restschuld.
De bank zou contact met mij opnemen voor een betalingsregeling. Nu kreeg ik afgelopen vrijdag een telefoontje of ik al had nagedacht over het bedrag wat ik maandelijks zou kunnen terug betalen. Ik heb mijn inkomsten en uitgaven naast elkaar gelegd en kom dan op een bedrag uit wat ik maandelijks zou kunnen afbetalen.
Nou is mijn vraag hoe dit zou moeten gaan, betaal ik de rest van mijn leven of staat er een maximaal aantal jaar voor? De bank zegt de rest van mijn leven, maar is dit wettelijk ook zo? Verder vraag ik me af of ik ook rente moet betalen? Want dan wordt het af te lossen bedrag per maand lager omdat dat dan inclusief rente is.
En moet hier een contract voor worden opgesteld? En wat zou daar dan zeker in moeten staan?
De bank zet mij onder druk, ze belden me vrijdag om 16.45 uur en willen maandag een antwoord. Maar ik wil niet overhaast reageren, wil eerst weten wat mijn rechten en plichten zijn.

In de basis is het heel simpel, u heeft geld geleend en dat moet volledig worden terugbetaald. Enige rente die is afgesproken loopt ook gewoon door. Er bestaat geen maximaal aantal jaar dat u maar hoeft terug te betalen. Daarvoor zou u de schuldsanering (WSNP) in moeten.

Uiteraard staat het u vrij om te onderhandelen met uw bankier. Misschien als u versneld kan en wil aflossen, dat zij dan een deel van de lening willen kwijtschelden, of wellicht kan de rente vervallen of worden verminderd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag