Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste, Volgende maand ben ik 1 jaar ziek. Ik ben bezig met re-integratie naar mijn eigen werk/functie. Normaal gesproken werk ik 3 dagen van 8 uur, ik heb dus 24 contracturen in de week. Ik zit nu op 3x5 uur en de verwachting is dat met werkplek aanpassingen dit nog uit te bouwen is. Deze aanpassing moeten nog plaats vinden. Uit het arbeidsdeskundigonderzoek komt het advies dat als ik 3x8 uur niet ga redden, dat ik mijn uren dan maar moet gaan verdelen over 4 of 5 dagen per week. Ben ik verplicht om hier aan mee te werken?
Naast mijn loondienst heb ik namelijk ook een eigen coachpraktijk. Als ik meer dagen beschikbaar moet zijn voor mijn werkgever, kan ik mijn eigen zaak waarschijnlijk niet meer houden. Kan bij de re-integratie dus ook aanspraak gemaakt worden op je niet (loondienst)werkdagen? Of anders gezegd, moet je meewerken aan het aanpassen van je werkrooster? Ik hoor het graag.

Ja u bent verplicht mee te werken aan reintregratie, doet u dit niet, dan kan dit gevolgen hebben voor u en uw baan. Ik adviseer u in dit geval dan ook om gezamenlijk met uw werkgever om tafel te gaan en de mogelijkheden en eventueel gezamenlijk met een mediator. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag