Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben in juni 2014 een huis samen gekocht en ook de hypotheek samen afgesloten.. helaas zijn wij in 2015 in juli uit elkaar gegaan en staat het huis nu leeg in de verkoop.
helaas heeft mij ex nog nooit een cent aan lasten of hypotheek kosten betaald en betaal ik nu alle kosten. Ik kan nu net in de maand rondkomen van mij salaris met pijn en moeite.tevens heb ik in december mijn auto moeten verkopen om de hypotheek nog te kunnen betalen.
en als ik mijn ex vraag voor de helft te betalen krijg ik geen thuis.
zijn hier oplossingen voor

Tenzij hier in het kader van de beƫindiging van de relatie afspraken zijn gemaakt, is uw voormalig partner nog steeds gehouden mee te betalen de kosten van de hypotheek. Nu u alle kosten voor uw rekening heeft u een vordering op uw partner ter grootte van zijn aandeel in de kosten van de hypotheek. U dient uw ex-partner te sommeren om bij te dragen in de kosten en om u zijn aandeel in de reeds betaalde kosten te vergoeden. Desgewenst kan ik u hiermee helpen. Mogelijk komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Indien dit het geval is, kan ik een toevoeging voor u aanvragen. De kosten van mijn werkzaamheden worden dan door overheid betaald. U bent slecht een geringe inkomensafhankelijke eigen bijdrage verschuldigd.

Om de hypotheeklasten te kunnen betalen, zou u kunnen overwegen om de woning op basis van de Leegstandswet te verhuren, gedurende de tijd dat de woning in de verkoop staat. Als de woning op basis van de Leegstandswet wordt verhuurd, geniet de huurder geen huurbescherming en kunt de huur opzeggen als de woning is verkocht en moet worden geleverd.

Als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt, neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag