Stel vraag

Particulier


Ik had een vrij simpele vraag, maar omdat ik hier geen simpel antwoord op kan vinden stel ik hem maar wederom hier.
Vorig jaar werd er door een incassobureau gepoogd om een bankbeslag te leggen op mijn bankrekening. Dit faalde vanwege een te laag saldo, en een paar maanden later wordt mijn vordering met maar liefst 250 euro verhoogd (onder de noemer executoriaal derdenbeslag).

Ik weet dat de maximale tarieven voor bepaalde ambtshandelingen vastgesteld zijn in de wet (https://www.kbvg.nl/4311/besluit-tarieven-ambtshandelingen-gerechtsdeurwaarders), maar ik weet niet waar het bankbeslag in dit rijtje thuishoort (vanwege al het juridische jargon). Hoeveel mogen ze mijn in rekening brengen voor een mislukt bankbeslag?

Dit bedrag kan helaas voor u wel eens kloppen. De crediteur betaalt de deurwaarder voor betekening aan u, betekening aan de bank en voor kosten die de bank in rekening brengt voor het invullen van de verklaring. Dat het beslag geen doel heeft getroffen maakt voor de hoogte of verschuldigdheid van deze kosten niet uit.

Zie voor een voorbeeld zodat u duidelijkheid krijgt in de verschillende stappen: http://www.schuldinfo.nl/index.php?id=53

Beoordeel dit antwoord:

De kosten voor een executoriaal derdenbeslag bedragen in totaal € 276,84 (beslag: € 162,97, overbetekening aan u: € 65,83, 21% BTW over beide bedragen: € 48,04). Het bedrag wat u noemt klopt dus, het komt voor uw rekening en het feit dat het beslag geen doel heeft getroffen verandert daar niets aan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag