Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hopelijk kunt u ons helpen. Wij wonen op de begane grond in Amsterdam binnen een VVE van meer dan 100 woningen. Wij hebben onze VVE toestemming gevraagd om een uitbouw te realiseren aan onze tuinzijde van 4 meter diep over de gehele breedte van onze woning. Onze tuin is 15 meter diep, dus dit is vergunningsvrij. Op de jaarvergadering van 2015 is besloten dat de VVE voorwaarden wil opstellen om op basis daarvan toestemming te kunnen geven. Er is daartoe nu een enquête uitgestuurd die stelt dat een uitbouw door de gemeente toegestaan wordt en vergunningsvrij is (onder bepaalde voorwaarden), maar dat de VVE ook aanvullend voorwaarden kan stellen, en dat deze enquête dus daarover gaat. Een van de voorwaarden van de VVE is dat alle uitbouwen die in onze VVE gerealiseerd mogen worden altijd 4 meter moeten zijn, voor de uniformiteit. Nu horen wij om ons heen dat verschillende VVE-leden moeite hebben met die vier meter, en misschien alleen akkoord gaan met 2,5 of 3 meter. Dat willen wij niet, omdat wij in de uitbouw onze woonkamer willen maken en 2,5 of 3 meter dan erg klein is. Als er nu geen meerderheid ja stemt, dan worden de voorwaarden op de aankomende jaarvergadering besproken en vastgesteld.

Onze vraag is: als de meerderheid tegen de 4 meter stemt, kan de VVE dan tijdens de vergadering als voorwaarde stellen dat de uitbouw alleen mag als die kleiner wordt, bv 2,5 meter?

Als u het niet eens bent met de beslissing van de VvE kunt u de zaak altijd voorleggen aan een rechter en deze een oordeel laten vellen. Wat deze zal zeggen is nooit te voorspellen, maar het zou altijd te proberen zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag