Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Kan een hypotheekverstrekker weigeren bij het wijzigen van de hypotheeknemers?
Mijn vriend staat geregistreerd in een huis met zijn broer, mijn vriend doet afstand van de hypotheek en de hypotheek word verder overgenomen door de vrouw van zijn broer.

Mijn schoonzus heeft een vast contract, heeft verder geen schulden en is getrouwd in gemeenschap van goederen.

Om te beginnen, eerst even de terminologie juist krijgen: de bank is de hypotheeknemer (en de leningverstrekker) en de eigenaren van het huis zijn de hypotheekgever (en de leningnemer).

De hypotheeknemer (de bank) heeft het recht om wijzigingen in de overeenkomst van geldlening niet te accepteren. Het is een gunst als zij akkoord gaan dat uw schoonzus de verplichtingen van uw vriend overneemt, geen recht wat u kunt afdwingen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar dat zou betekenen dat, bijvoorbeeld bij een scheiding en iemand anders wilt de hypotheek overnemen en er word geweigerd, je altijd een schuld hebt?
Wij zijn zelf namelijk ook bezig met het kopen van een huis, hoe moet ik dit dan oplossen?


Wat u stelt klopt inderdaad. U bent en blijft te allen tijde verantwoordelijk voor een genomen lening, tenzij de leningverstrekker akkoord gaat dat iemand anders uw plaats op de lening inneemt (en dit zijn zij dus niet verplicht). Hoe u dit anders zou kunnen regelen is bij uitstek een vraag voor een financieel adviseur.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag