Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik was vorig jaar gastouder (ik ben gestopt) en heb een vraagouder die haar rekeningen niet wil betalen. Ik pas al een tijd niet meer op haar kind maar er staan nog meerdere rekeningen open. Al geruime tijd is het gastouderbureau erachteraan gegaan met een incassoburea, maar daar heeft ze gewoon niet op gereageerd enet incassobureau kan nu niets meer? Nu krijg ik een bericht van het gastouderbureau dat ze haar kunnen gaan dagvaarden, maar lopen zelf een risico van €700,00. (
Bij geen verhaalsmogelijkheden zijn we namelijk de proceskosten (700,00) kwijt en het gastouderbureau wil deze niet voor hun rekening nemen. Ik heb zelf geen mogelijkheid om dat te betalen. Het openstaande bedrag is ongeveer 1200 euro. Moet ik het er nu bij laten zitten of zijn er nog andere mogelijkheden?

Als inderdaad is afgesproken dat u opdraait voor te maken juridische kosten en de debiteur geen verhaal biedt en u dat nu al weet dan moet u zich inderdaad de vraag stellen of u deze kosten wel wenst te maken. Andere mogelijkheden dan procederen zijn er namelijk niet.
Voor meer informatie mag u mij benaderen.

Beoordeel dit antwoord:

Het is belangrijk om te weten wie de eigenaar van de vordering is, u of het gastouderbureau. Als u dat zelf bent, dan kunnen de kosten om te procederen naar mijn mening nog wel een stuk omlaag. Afhankelijk van wat het incassobureau heeft gedaan, zou ik voor u ook nog een poging kunnen wagen om de schuld minnelijk te incasseren. Gerechtelijk kan ik u ook bijstaan als dat nodig is, zoals gemeld waarschijnlijk voor minder dan het door u genoemde bedrag. Neemt u gerust vrijblijvend contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag