Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vader is enkele jaren als zelfstandige aan het werk geweest met het produceren van baby schoentjes en slofjes die via het internet worden verkocht. Vanwege de tegenvallende omzet en de wens om te verhuizen naar een kleiner huis heeft hij besloten om de zaak, webshop en machinepark te koop te zetten. Hij werd getriggerd door een advertentie van Argus bedrijfsovernames. Zij zijn hier direct op in gesprongen door langs te komen aan huis en mijn vader, naar onze mening, te bespelen door een voorspoedige verkoop tegen een onrealistisch hoge waarde voor te spiegelen. Dit zou dan moeten gebeuren via het netwerk en promotiesite van Argus. Om van dit netwerk gebruik te maken moest er wel direct een overeenkomt getekend worden waarin geen verkoopverplichting vanuit Argus omschreven stond, maar wel een betalingsverplichting voor mijn vader. Hij heeft dit onder invloed van de vertegenwoordiger die aanwezig was getekend , maar daar later die dag toch spijt van gekregen. Zeker nadat ik het verhaal had aangehoord en het contract had bekeken, kreeg ik ook een gevoel van misleiding en onder valse voorwendselen een contract aan laten gaan. Ook omdat er in het contract is opgenomen, dat er niet meer onderuit te komen is en dat er ook geen sprake van bedenktijd is. Ik heb hier toch een naar gevoel bij en zou graag jullie advies willen aanhoren over de mogelijkheden om dit contract te laten ontbinden. Bij voorbaat heel veel dank.

Mvg.

R.

In beginsel geldt de consumentenbescherming niet. Ik zal het contract moeten beoordelen maar zeker ook de voorwaarden. Soms kan een eenmansbedrijf nog wel een voorwaarde terzijde zetten met een beroep op de onredelijkheid ervan. Ook als de afspraken die zijn gemaakt gebaseerd zijn op onredelijke voorstelling van zaken zou men er juridisch iets mee kunnen, dwaling bijvoorbeeld.

Beoordeel dit antwoord:

Als uw vader de overeenkomst onder druk of door misleiding van de wederpartij heeft getekend of indien er sprake is geweest van dwaling, omdat uw vader een verkeerde voorstelling van zaken omtrent de inhoud van de overeenkomst heeft gekregen, kan de overeenkomst worden vernietigd. Om te kunnen bepalen of hiervan sprake is, zal ik de overeenkomst moeten bekijken en horen hoe het gesprek precies is verlopen. Ik ben graag bereid om u in deze kwestie verder te adviseren. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag