Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Er is VOF(horeca/bar) van twee compagnons
het is een huur+pacht pand van 25 jaar ,
ene partner is ernstig ziek en woont in buitenland(jaren werkt hij niet meer), ander partner een maand geleden plotseling overleden, hij heeft drie kinderen (twee volwassene en een minderjarig).
Huurder van pand wil nu huur hebben 5000eur.per maand. Er is nergens een huurcontract te vinden (wel kan bewezen worden maandelijkse huur+pacht betalingen van 25 jaar)

vraag :
Zijn de kinderen van overleden partner verantwoordelijk voor huur en pacht? terwijl bar is dicht.

Wat een vervelende situatie. De erfgenamen zijn hoofdelijk aansprakelijk voor betaling van de pacht/huur. Gezien het overlijden van één van de vennoten is het zaak de v.o.f. zo spoedig mogelijk te liquideren en de huur/pacht op te zeggen. Ik ben graag bereid u in deze kwestie verder te adviseren en zonodig bij te staan. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt.

Beoordeel dit antwoord:

Aanvullend op het bovenstaande. De erfgenamen dienen er voor te zorgen dat zij op geen enkele wijze de nalatenschap zuiver aanvaarden kunnen worden geacht te hebben aanvaard, dus (de meerderjarige erven) minimaal direct verklaring beneficiaire aanvaarding bij rechtbank afleggen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankje wel



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag