Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Aangezien mijn ex een beetje in de put zat met zijn geld en hij zijn studie af wilde maken en moest betalen heb ik hem wat geld geleend. Nu heeft hij uiteindelijk het geld nog steeds niet terug betaald. Ik heb alle afschriften bewaard.. Wat en hoe moet ik dit gaan oplossen.

U doet er verstandig aan uw ex een sommatiebrief te zenden, waarin u ex
sommeert om de lening binnen een redelijke termijn terug te betalen. Blijft hij hiermee in gebreke dan kunt u dit in rechte vorderen. Ik ben desgewenst graag bereid u in deze kwestie verder te helpen. Neem gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op als u nog vragen heeft of rechtsbijstand wilt.

Beoordeel dit antwoord:

Als u uw ex aanschrijft, zeg dan gelijk de buitengerechtelijke incassokosten aan. Als uren procedure wilt starten is het eerst van belang om te kijken of uw ex verhaal biedt.

Beoordeel dit antwoord:

Ja, ik vraag me af of uw ex al heeft erkend dat hij een schuld aan u heeft. Want hij zou kunnen stellen dat u het hem heeft geschonken. Het is dus ook van belang iets op papier te krijgen , al was het maar in een appje of e-mail dat hij u iets verschuldigd is , een zeker bedrag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag