Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn familie (twee volwassen en twee kinderen) woont in een huis met een hoge maandelijkse hypotheek. Het contract afbreken is veel te duur voor ons. Daarentegen, bij verkoop van het huis, mogen wij zonder boete overstappen op een andere hypotheekverstrekker en een huidige (=lage) rente gaan betalen.
Mijn schoonouders hebben een huis met een WOZ waarde dat gelijk is aan mijn hypotheekbedrag.
Mag ik, juridisch gezien, hun huis kopen op hetzelfde moment dat zij ons huis kopen, met gelijke prijs: ons hypotheekbedrag?

En mag ik, weer juridisch gezien, deze huizenwissel na (bijvoorbeeld) twee maanden weer uitvoeren?

Extra informatie: de WOZ waarde van ons huis is hoger dan van hun huis.
Extra vraag: ik besef mij dat er 2% overdrachtsbelasting moet betalen over beide aankopen, maar als ik het goed heb begrepen zou dat weer niet nodig zijn bij de terugkoop (mits binnen drie jaar uitgevoerd), correct?

Welke opties er zijn, kan ik niet zeggen zonder op de hoogte te zijn van de details van de hypotheek en koopovereenkomsten. Ik adviseer u dan ook om contact op te nemen met een onafhankelijk hypotheek adviseur om de mogelijkheden te bespreken. Hiervoor zou ik mij er in moeten verdiepen. Indien u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag