Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik heb een dijkwoning en me riolering is lek 6 meter van af de achterkant van me huis. de gemeente riool licht onder aan de dijk en loopt door mijn erf en die van de buren.
nu heb ik een lekkage op het stuk waar die van pvc overgaat op beton. beton is geschuurd en hij zit ook ergens verstopt in deze betonnen rioolpijp.
heb de gemeente gebeld maar die zeggen dat het allemaal mijn eigen kosten zijn ? om dat het 4 meter van de gemeente riool af licht.
maar ik kan op die oude betonnen riool niks op aansluiten hij is niet eens rond ?

Het is afhankelijk van wie wat is, en dat is mij nog niet geheel duidelijk. Als het van u is dan dient u de kosten te vergoeden, is dat van de gemeente dan dient deze dat te vergoeden en als zij dat weigeren, kunt u hen dwingen tot herstel. Dan kan soms een dwingende brief van een jurist uitkomst uitkomst bieden aangezien deze vaak net wat meer druk geven. Willen de nadien dan nog niet meewerken, kunt u herstel afdwingen via de rechter. MOcht u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Vandaag contact gehad met de gemeenten.
Ze willen het wel repareren maar dan moet Ik de koste zelf betalen.
Dus geen goed idee. Maar uit eindelijk kwam de beste ambtenaar vandaag om 19 uur langs om wat tekeningen en plantengronden af te leveren zo dat ik precies kon zien waar wat zou moeten zitten.
Voor als ik zelf aan de slag ga. Dus al met al toch wel een beetje tevreden met de gemeenten. Scheelt me een hoop zoek werk.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag