Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


IK heb een vraag over het verkrijgen van een hypotheek. Deze heb ik overigens niet ontvangen. Ik heb drie hypotheekadviseurs gesproken en heb me door hen laten begeleiden. De eerste zei dat het allemaal goed zou komen en uiteindelijk heb ik geen hypotheek ontvangen. Wel een overlijdensrisico verzekering begon te lopen , ook nadat ik deze niet nodig had. Deze heb ik nu wel af laten lopen> De tweede heeft de eerste a.h.w. verweten dat die niet zijn best deed en beloofde ook een hypotheek rond te kunnen krijgen. IK heb hiervoor 350 euro uiteindelijk betaald en nog geen hypotheek, die het niet rond kreeg. Toen een derde hypotheekadviseur die wel degelijk vond dat ik een hypotheek zou moeten kunnen krijgen. De waarde van de woning is nl. zo laag, 49.000 euro dat de huur me meer kost per maand dan de aflossing van de woning. Dus deze vroeg ook alles weer op, uiteindelijk zonder resultaat, wel een rekening van 2000 euro en een extra 400 euro voor de eigenaar van de woning, die wilde vergoedingskosten voor de water etc..terwijl er niets verbruikt is. Er tweemaal een verlengde koopcontract is gemaakt en een extra taxatiekosten totaal is dit ook 400 euro..NU wil de hypotheekadviseur de 2000 euro betaald. Hij drong er ook op aan dat ik de 400 euro aan de eigenaar betaalde daar hij er vrijwel zeker van was dat de hypotheek rond zou komen. Daar ik er een krediet naast heb , wat ze vooraf wisten, ging dit niet door. NU is mijn vraag, in hoeverre kan ik of de rekening laten verminderen van de 2000 euro danwel uitstel van betaling krijgen. Ik heb wel een handtekening voor dienst verlening gezet. Maar de man was zo overtuigd de hypotheek rond te kunnen krijgen dat ik de extra 400 heb betaald aan de eigenaar en ervanuit ging dat het goed zou komen , er is uiteindelijk niets van terecht gekomen. Wat zijn mijn rechten hierin?

Het aanvragen van een hypotheek dient zorgvuldig door de hypotheekadviseur te worden afgewogen. Nu u aangeeft dat u ook een krediet hebt, had de laatste adviseur daar rekening mee moeten houden alvorens u ervan te overtuigen dat de hypotheek rond zou komen. Het heeft er alle schijn van dat hiermee niet geheel aan de zorgplicht is voldaan. Zijn er ook afspraken gemaakt t.a.v. de betaling vooraf voor het adviesgesprek? Als de zorgplicht is geschonden, dan hoeft u de rekening niet (geheel) te betalen. Voor verdere hulp kunt u direct en kosteloos contact met mij opnemen door op de link te drukken bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Alles hangt geheel af waarvoor de overeenkomst van opdracht is afgesloten. Voor het verkrijgen van een hypothecaire lening? Of voor het trachten te verkrijgen daarvan? In het eerste geval bent u niet aan betaling gehouden. In het tweede geval zou ik zeggen van wel, gebaseerd op de informatie die u hier aandraagt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag