Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn zoon wordt dit jaar 19 jaar en gaat waarschijnlijk stoppen met school om te gaan werken.
Met zowel mijn ex-vrouw als mijn zoon is geen contact.
Mocht dit inderdaad gaan plaatsvinden is mijn ex-vrouw dan verplicht om deze wijziging aan mij te melden?( nu moet ik het doen met geruchten)
Hoe zit dit dan met de kinderalimentatie?

Indien uw zoon inderdaad stopt met school om te gaan werken en daarna voldoende verdiend om volledig in eigen levensonderhoud te kunnen voorzien, is dit een wijziging van omstandigheden die herberekening van de alimentatie rechtvaardigt. Mogelijk bent u dan inderdaad niet meer verplicht om bij te dragen in de kosten van het levensonderhoud en studie van uw zoon. In beginsel ligt het op de weg van uw zoon en/of zijn moeder om dat aan u te melden. Mogelijk kunt u hen zelf hier ook over aanschrijven met de vraag u hieromtrent te berichten. Mocht de bijstand van een advocaat in deze gewenst zijn teneinde uw zoon en ex-vrouw aan te schrijven en tot herberekening van de alimentatie over te gaan, dan kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

er vanuit gaande dat hij het minimum loon voor een 18/19 jarige ontvangt, en ± 25 uur per week zal werken, heeft het dan zin om een herberekening te maken?


Ja, er is daardoor zonder meer sprake van een wijziging van omstandigheden. Bovendien zijn de kosten voor school ook komen te vervallen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag