Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex en ik zijn nu ruim 4 jaar uit elkaar. Het contact met zijn ouders was jaren daarvoor verbroken maar sinds enkele maanden is het weer hersteld. Het contact tussen mij en mijn ex is vanaf het begin aan al heel moeilijk. Hij werkt aan niks mee en lapt alle afspraken aan zijn laars. Hierdoor zijn er al meerdere rechtzaken geweest. Nu heb ik hem verzocht om formulieren te tekenen zodat ik voor de kinderen nieuwe id kaarten kan aanvragen. Hij weigert deze te tekenen en inmiddels zijn de oude verlopen. Na meerdere malen te hebben verzocht om de formulieren te retourneren kreeg ik een paar dagen geleden een mail. Ik moest maar contact opnemen met zijn vader.
Dat heb ik gedaan en hij vertelde mij dat ik eerst moet mee werken aan een dna test voor de formulieren getekend zullen worden. Dit is niet het idee van mijn ex maar van zijn ouders. Deze mensen hebben zolang op hem ingepraat dat hij akkoord ingegaan met dit idiote plan.
Ik heb niks te verbergen en het gaat ook werkelijk alleen om mijn dochter. Maar het voelt als chantage..als ik voldoe aan hun voorwaarden krijg ik de handtekening.
Wat moet ik hiermee??

Indien u beiden het gezag heeft over uw dochter en uw ex nu weigert zijn handtekening te zetten op het formulier ter verkrijging van een nieuwe id-kaart, kan er een gerechtelijke procedure worden opgestart waarin de rechtbank wordt verzocht vervangende toestemming te verlenen voor de afgifte van deze id-kaart. Voor een dergelijke procedure heeft u een advocaat nodig. Desgewenst kunt u contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag