Stel vraag

Particulier


in 2006 is er een vonnis uitgesproken dat ik een zekere telecomprovider 2188 euro moest betalen.
destijds had ik meerdere schulden, bij het zelfde incassobureau/deurwaarders kantoor en heb deze in 2008 afbetaald.

in mei 2015 krijg ik een brief van een ander incassobureau waarin letterlijk staat dat deze vordering is opgekocht en of ik een bedrag van 3900 euro wil overmaken.
omdat ik het het hier niet mee eens ben, stuur ik een brief waarin ik duidelijk aangeef dat ik destijds alles heb afbetaald, en dat ik sinds 2008 geen enkel contact meer heb gehad met het incassobureau/deurwaarders kantoor.
ook vraag ik om een akte van cessie (de vordering is opgekocht zoals men in de eerste brief stelt)of een bewijs van bevoegdheid,een specificatie en inzicht in de kosten. en geef aan dat ik het totaal niet eens ben met de gang van zaken.(ik heb immers 7 jaar geen contact gehad met een incassobureau en of deurwaarder) en stel dat ik binnen redelijke termijn een antwoord van hun verlang.

8 maanden later (Feb) krijg ik pas een reactie,
hierin geeft men aan dat er nooit sprake is geweest van overname (staat toch duidelijk in de eerste brief) en daarom een akte van cessie niet nodig is, over het bewijs van bevoegdheid zwijgt men.

ook geeft men aan dat een vonnis pas naar 20 jaar verjaard (dit is zo, maar wat ik er van weet is dat je als schuld eiser niet zomaar stil mag zitten)

ook geeft men aan dat als ik betaald heb dit maar moet bewijzen, nu was mijn administratie destijds een ramp en heb ik een betalingsregeling getroffen voor meerdere schulden. ik heb dit echter nooit apart betaald onder een apart nummer. dit is dan ook moeilijk te bewijzen.

in maart word ik betekend door een deurwaarder met het oude vonnis,

en op 18 mei geeft mijn werkgever aan dat er loonbeslag dreigt (voor inmiddels 4100 euro)

mijn vraag is: is er iets tegen het loonbeslag te doen (executiegeschil) en de vordering af te wijzen.
Ik heb na mijn weten deze vordering destijds betaald.(ik heb afschriften dat ik het deurwaarderskantoor heb betaald)
Het 7 jaar stilzwijgen vind ik uiterst vreemd.
en ook dat men onjuistheden over de akte van cessie en/of bevoegdheid verteld/verzwijgt vind ik niet acceptabel.

Een zeer merkwaardig verhaal. Nu zijn er veel louche incassobureau`s, ook onder de grote, dus ik adviseer u per kerende post contact op te nemen met een advocaat om de mogelijkheid van een executie kort geding te bespreken. Doet u nl. niets, dan zal men op basis van het oude vonnis, verder gaan met de executie en dan betaalt u nogmaals de oude vordering. Op basis van uw verhaal maakt u een goede kans de zaak te winnen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor uw snelle reactie. Ik zal meteen opzoek gaan naar een advocaat die mij hier mee kan ondersteunen.

Tevens ook contact gehad met het desbetreffende Télécom bedrijf en hun geven aan dat er geen vorderingen openstaan. Ik heb dit inmiddels per mail nog een keer gevraagd.


Zoals de heer Van Deuzen zegt, inderdaad een vreemd verhaal waar een luchtje aan lijkt te zitten. Helaas komen dit soort zaken aan op het kunnen bewijzen van afspraken, betalingen e.d.. Uw eerste stap is denk dan ook een verklaring te krijgen van het deurwaarderskantoor waar u destijds aan heeft betaald. Daarmee kunt u dan naar het "nieuwe" incassobureau.

Mocht u bijstand willen in deze kwestie, neemt u dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag