Stel vraag

Particulier


Ik heb rechtsbijstand verzekering, dus ik heb via Das een melding gemaakt, ik kreeg een antwoord dat ze doorgaans binnen 6 dagen een antwoord zouden geven, maar omdat het nu wat drukker was het langer kon duren! mijn vraag is dan ook, moet ik op Das wachten, of kan ik intussen een andere advocaat in handen n, want er is namelijk spoed bij nodig! en kan ik dan een pro deo advocaat krijgen?

Dat hangt af van de spoedeisendheid van de juridische bijstand. Als zes weken wachten de zaak niet schaad, kunt u afwachten. Als dit anders is, doet u er verstandig aan om een advocaat in te schakelen. Of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand, de zogenaamde toevoeging kunt u nagaan op de website van de Raad voor Rechtsbijstand (www.rvr.org). Als u nog vragen heeft of rechtsbijstand in deze zaak wilt, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:

Dat de DAS binnen 06 dagen een inhoudelijk antwoord geeft, dat komt (bijna) nooit voor. Die 06 weken schijnt standaard te zijn. Dat hoor ik nl. van al mijn cliƫnten, die ontevreden zijn over de DAS. Wel de grootste, zeker niet de beste rechtsbijstandsverzekeraar.

Op grond van de jurisprudentie van het Hof van Justitie EU en de Hoge Raad heeft u bij een procedure recht op een advocaat naar eigen keuze. De DAS dient de kosten daarvan te betalen. Ik adviseer u dan ook de DAS te vragen om een externe advocaat op hun kosten te mogen inschakelen.

Beoordeel dit antwoord:

De vrije advocaatkeuze geldt in principe alleen indien er een gerechtelijke procedure moet worden opgestart, maar u kunt het uiteraard proberen. Misschien is DAS gezien de kennelijke drukte bereid om de zaak uit te besteden aan een advocaat naar keuze.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag