Vraag

Mijn vader heeft in het verre verleden het zakelijk recht van bewoning verkregen op een huis dat in eigendom was van een bedrijf. Na 25 jaar heeft het bedrijf haar woningbestand opgesplitst en doorverkocht aan een ander bedrijf. Mijn vader is alleenstaand en zeer oud. Nu komen vragen op over zijn nalatenschap. Het huis is nu rond de half miljoen waard en van verschillende kanten heeft hij vernomen dat zijn kinderen bij zijn overlijden sucessierechten over het zakelijk recht moeten betalen. Aangezien mijn broers en ik er bij zijn overlijden geen enkel voordeel aan dit zakelijk recht hebben lijkt mij dit niet correct. Wat kunt u hierover zeggen?

Deel deze vraag

1 Reactie

Waarschijnlijk eindigt het zakelijk recht bij overlijden, in dat geval wordt het zakelijk recht niet door de erfgenamen verkregen en hoeft er geen erfrechtbelasting over de waarde van het recht te worden betaald. Om er zeker van te zijn, dat inderdaad is overeengekomen dat het recht eindigt bij overlijden moet de akte waarbij het recht is gevestigd worden opgevraagd bij het kadaster. (neem eventueel rechtstreeks contact op als u wilt dat ik dat doe)

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm