Vraag

ik zit in schuldhulp en kreeg een aanslag van de belastingdienst van 511 euro . Mijn vaste lasten worden door de plangroep betaald behalve wat niet in hun pakket is opgenomen zoals de belastingdienst. Dit betaal ik uit mijn leef geld iedere maand een bedrag. Over 2015 krijg ik geld terug van de belastingdienst maar wat ik reeds heb betaald over de aanslag van 2014 is nu een bedrag over die ze willen storten . Mijn vraag is moet de plangroep dan dat resterende geld wat terug gestort gaat worden niet terug voor mij storten want ik heb dat altijd uit mijn leefgeld betaald. Ik deed me zelfs iedere maand tekort om niet meer in de schulden te komen.

Deel deze vraag

1 Reactie

1 Deze instantie zou een nieuwe berekening moeten maken als er een nieuwe vordering tijdens het traject ontstaat en mag u dat niet van uw leefgeld laten betalen. Dus de werkwijze van deze partij lijkt niet geheel te kloppen zoals u het hier vermeld. Wat betreft het terug storten van het geld, normaliter zou dit terug moeten naar de boedelrekening zodat dit meegenomen kan worden in de aflossing van de schulden. Maar naar aanleiding van uw verhaal zou ik zeggen, dat u dat geld zelf terug moet krijgen, aangezien u zelf een schuld hebt moeten betalen van uw leefgeld. Ik adviseer u ook dringend om naar uw dossier te laten kijken, als zij iets niet goed doen, kunt u hen namelijk aansprakelijk stellen voor deze fouten. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm