Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een opdracht ontvangen voor het maken van 15 portrettekeningen. de tekeningen moeten worden na getekend van slechte foto's. Inmiddels heb ik er 11 af, hierbij heeft de opdrachtgever aangegeven dat hij de tekeningen goed heeft gevonden. Zojuist heeft hij aangegeven dat hij de schriftelijke overeenkomst wil ontbinden en zei dat hij geen van de gemaakte portretten goed genoeg vond. In de schriftelijke overeenkomst is aangegeven dat ik 10% van de opbrengst zou ontvangen van het boek waarin de portretten gebruikt worden. Hoe kan ik toch aan een vergoeding komen voor de tijd die ik heb gebruikt waarin ik getekend heb.

De overeenkomst moet worden nagekomen. Dat betekent dat de opdrachtgever aan zijn verplichtingen moet voldoen, ook wanneer hij geen aanspraak meer maakt op nakoming door de opdrachtnemer. Hij zal u dus moeten betalen waar u recht op hebt. Doet hij dat niet, dan kan nakoming worden gevorderd en/of schadevergoeding.

Beoordeel dit antwoord:

Zoals u de situatie schetst, zou er sprake zijn van een overeenkomst van opdracht. Deze overeenkomst kan te allen tijde door de opdrachtgever beƫindigd worden. Daarbij kunt u aanspraak maken op vergoeding van het werk wat u reeds heeft verricht (dus voor de 11 tekeningen), alsmede een aannemelijke vergoeding voor misgelopen omzet (let op! geen schadevergoeding!). U zou dan moeten beargumenteren dat u voor de resterende 4 tekeningen uw agenda vrij heeft gehouden, andere opdrachten heeft afgezegd, en op die manier benadeeld wordt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag