Stel vraag

Particulier


Onze woning is verkocht door de bank. Het zoeken naar een nieuwe plek verloopt zeer moeizaam. Nergens een betaalbaar plekje te vinden.

Nu heeft de koper van de woning veel contacten binnen vastgoed bedrijven. En zijn hulp aangeboden bij het vinden van vervangende woonruimte, zodat hij ook versneld toegang tot de woning heeft.
Ook voor hem, onmogelijk iets te vinden binnen ons budget. Maar.. Nu is er een optie, net over de grens met Duitsland. Betaalbare huur, mogelijkheid om toch niet dakloos te worden. Werken blijf ik gewoon bij mijn huidige werkgever, is geen vlucht, want mijn adres zal ik ten alle tijden overal geven. Wil niet wegvluchten, maar problemen oplossen.
Nu hoor en lees ik, zou ik voor deze oplossing kiezen dan krijg ik problemen met alle schuldeisers, verhuizen naar een betaalbare woning is af te raden. Ook lees ik, zouden we verhuizen naar deze betaalbare woning, dan kan het zijn dat er beslag op mijn volledige loon gelegd word, terwijl ik al ver onder het minimum verdien.
De vragen die ik heb, verhuizen tijdelijk naar Duitsland, met achterlaten adres, schuldhulp aanvragen, blijven werken in NL. Is dit een risico, vergooi ik zo elke hulp die er geboden kan worden, kan er een beslag gelegd worden op het kleine beetje loon wat er per mnd binnen komt?

Ik ken niet de Duitse wet, dus ik kan niet zeggen welke gevolgen het daar heeft. Echter kent men in Nederland heel veel rechten waar schuldeisers etc, maar ook schuldhulp zich aan moet houden. Ik adviseer u dan ook om contact op te nemen met de gemeente (eventueel met iemand die uw belangen behartigd) en hier te praten over een oplossing. Indien u verdere hulp en of advies wenst, mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag