Stel vraag

Particulier


Ik heb gisteren de stalling van van mijn paarden opgezegd conform de overeenkomst die tussen ons beiden is. Nou heb ik het vermoeden dat de borg die ik betaald heb (250 euro) niet terug ga krijgen.
Mijn pony is verschillende malen door de stroomdraad en hekwerk gelopen waardoor deze kapot zijn gegaan. Echter omdat er geen stroom op stond en het hekwerk dermate slecht is kan zelfs de wind dit nog veroorzaken. Kan ik hier iets mee als zijnde achterstallig onderhoud en dus niet mijn fout dat mijn pony deze schade heeft veroorzaakt?

Wie dat eist moet toch met bewijs komen. Ook zullen er regels opgesteld zijn met betrekking tot het gebruik van de stallen en de opstallen, met betrekking tot aansprakelijkheid. Bovendien lijkt het me dat een manege voor opstalschade verzekerd is?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er zijn wel degelijk planken gesneuveld. Er staat in de overeenkomst het volgende:

Met inachtneming van het bepaalde in lid 3 van dit artikel, is de stalhouder niet aansprakelijk voor diefstal, ongevallen of schade ontstaan op zijn terrein en evenmin voor schade ontstaan als gevolg van het gebruiken van door stalhouder aangeboden producten.

Bij lid 3 staat dan:
De stalhouder is slechts dan ten opzichte van de klant aansprakelijk voor schade indien aantoonbaar is dat deze schade is ontstaan door handelingen door of namens de stalhouder, die in zeer ernstige mate in strijd zijn met de zorgvuldigheid die in het kader van de uitoefening van het bedrijf van de stalhouder dient te worden betracht.

Dus achterstallig onderhoud, geen correcte afrastering van de wei en zonder werkende stroomvoorziening, valt dan volgens mij onder lid 3, en dus niet mijn taak om planken te vergoeden van de wei.


Precies, maar als u verwacht dat de borg niet wordt teruggestort zal ik voorzichtig zijn met betalingen die u nog moet verrichten voor huur bijvoorbeeld.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ik moet t stalgeld vooraf betalen dus dat heb ik al over moeten maken.


Reactie van de vraagsteller

Zoals ik al verwacht had. Vandaag een aangetekende brief (datum 1 juli, vandaag ontvangen) ontvangen met de mededeling dat ik tot 1 aug de tijd heb om de dorr mijn pony veroorzaakte schade te herstellen. Hier kan ik natuurlijk tegen in gaan want zoals eerder besproken is het niet mijn schuld... Toch?



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag