Vraag

Ik ben aangereden door een auto.
Nu heb ik een vordering ontvangen van de bestuurder waar ik het niet mee eens ben.

Ik zou graag willen weten of ik in mijn recht sta. Ik zat zelf op de fiets, en reed op het fietspad, links van de auto rijbaan. (autorijbaan eenrichtingsverkeer) Links van mij kwam er een auto aanrijden vanaf een zijstraat die wilde invoegen op deze rijbaan. Ik dacht dat de bestuurder mij gezien had, maar toen ik voor de auto langs reed, besloot hij te versnellen waardoor hij mij vol van de zijkant ramde.

Wie staat er nu in zijn recht?

(In de vordering staat trouwens dat ik de bestuurder aanreed, in het aanrijdingsformulier staat echter dat de bestuurder mij heeft aangereden, de werkelijke situatie dus)

Ik heb geen idee hoe ik dit verder moet oppakken. Ik ben WA verzekerd.

Hypothetisch gesproken: Het lijkt mij een verkeerde situatie als de bestuurder van een voertuig, naar gelang de situatie de keuze kan maken om middels het forceren van een aanrijding een schade zou kunnen claimen.

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Wanneer u mij de claim toestuurt in een privebericht, dan wil ik wel even met u meekijken.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Wat vervelend dat u aangereden bent. Hopelijk heeft u zelf geen schade of letsel er aan overgehouden.
U schrijft dat u op de fiets reed. In dat geval heeft u extra bescherming volgens de wet. Om een goed oordeel te kunnen geven over uw situatie moet je het aanrijdingsformulier kunnen lezen. Als u wilt kunt u dat aan mij toesturen en zal ik gratis een advies geven.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 u schrijft dat u wa verzekerd bent. Dan is het advies om de schade direct daar te melden. Uw verzekeraar gaat de juridische discussie aan met de automobilist. En als er onverhoopt toch iets van schade aan de automobilist betaald moet worden, dan doet uw wa verzekeraar dat. Daarvoor bent u verzekerd.
Mocht u zelf schade hebben geleden (letsel) dan wens ik u jn ieder geval van harte beterschap toe! En als u dat wilt kan ik u bijstaan bij het verhalen van uw schade.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm