Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


De eigenaar van het bedrijf (Holding met diverse BVs) waar ik werk heeft onze BV verkocht. Het scheen een lastige constructie te zijn waardoor de nieuwe eigenaar het bedrijf op dezelfde naam heeft moeten inschrijven bij de belastingdienst en KvK ed. Eigenlijk een nieuw bedrijf.
Nu kreeg ik van mijn pensioenfonds een brief dat mijn dienstverband is beƫindigd. Bij navraag aan de nieuwe eigenaar blijkt dat de contracten ook worden beƫindigd, zodat er met een frisse start wordt gemaakt. De nieuwe contracten voor onbepaalde tijd worden exact aangehouden als de vorige.
Is dit een normale gang van zaken? Heeft dit enige consequenties voor mij? Waar zou ik dan aan moeten denken?

Dit is geen normale gang van zaken, en met een ontslag moet u ook nooit zomaar akkoord gaan. U dient hier schriftelijk bezwaar tegen maken, anders kan u eventuele verwijtbare werkloosheid ten laste gelegd worden, en dit eventueel gevolgen kan hebben bj het verkrijgen van een uitkering. De werkgever dient na dat bezwaar dan naar de rechter te gaan voor ontbinding. Normaliter dient bij een overname de bestaande werknemers en arbeidsovereenkomsten te worden overgenomen en kan een overeenkomst alleen met geldige redenen worden ontbonden volgens de wettelijke bepalingen die hiervoor gelden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag