Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Graag zou ik het volgende aan jullie voor willen leggen. Onlangs hebben wij een dakkapel laten plaatsen. Deze is volgens de dakkapelleverancier vergunningsvrij geplaatst conform de eisen van www.omgevingsloket.nl. Ik heb echter mijn twijfels aangezien de onderkant van de dakkapel minder dan 0,5 meter boven de dakvoet ligt.

Het grootste probleem is echter ontstaan nadat de buren bij ons geklaagd hebben over het feit dat de ramen zich binnen een afstand van twee meter van de erfgrens bevinden. Wat inderdaad het geval is en inderdaad is vastgelegd in het Burgerlijk Wetboek Boek 5 artikel 50.

Zij eisen nu dat wij een wijziging aan gaan brengen aan de ramen en dreigen met een rechtszaak. Op zich zijn wij bereid om een wijziging aan te brengen alleen kost dit tijd en zal dit kosten met zich mee gaan brengen. Kan ik deze kosten verhalen op de dakkapelleverancier omdat deze alleen heeft gekeken naar het Bouwbesluit en ons niet heeft gewezen op het artikel in het Burgerlijk Wetboek? Wat raden jullie ons aan?

Als blijkt dat zij niet juist haar werk gedaan hebben en zij u onvoldoende hebben geïnformeerd dan is er misschien een mogelijkheid om ze daarvoor aansprakelijk te stellen. Of deze mogelijkheden er zijn, dan kan ik alleen zeggen als ik mij in de zaak heb verdiept. En of de wet hierin ook juist wordt geïnterpreteerd is afhankelijk van hoe er gekeken wordt. In de tussentijd is mijn advies om de ramen met een speciale folie te bekleden tot er meer duidelijkheid is. En tevens in gesprek te gaan en te blijven met de buren om zo meer ellende te voorkomen. Om u te vertellen welke mogelijkheden en met een passend antwoord te komen, zou ik mij in de zaak moeten verdiepen. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag