Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


mijn situatie is, dat ik bij het uwv sta ingeschreven, en een ww uitkering ontvang. echter ik ben als zzp er begonnen, en krijg nu ongeveer 70 % van mijn uitkering, in de starters regeling. mijn verdiensten zijn nog erg laag, maar ik red het net aan. Maar nu moet ik ineens een openhartoperatie, precies in deze periode. ik vraag uw advies, wat kan ik het beste doen?
ik heb het uwv gevraagd de 6 maanden periode te verlengen, dat kan niet, het is ondernemersrisico. ik kan me wel uitschrijven (ik weet niet eens zeker of ik dan weer 100 % uitkering krijg eigenlijk..) , maar het werk wat ik nog wel kan doen, wil ik eigenlijk wel als ondernemer blijven doen.
Bovendien is mijn 3 jarige ww uitkering bijna afgelopen, ook precies in november. Ik denk dat ik na die operatie ook juist dan, weer een beetje opgeknapt ben, maar zonder uitkering wordt het lastig om de 1200 te gaan verdienen. ik denk dat het lastig wordt een advies te geven, maar ja niet geschoten is altijd mis.

Ziekte is inderdaad een ondernemersrisico en zou u zich voor moeten verzekeren.Echter hebt u een uitkering en bij ziekte zou u naar mijn weten recht moeten hebben op een ziektewet uitkering.Nu ben ik niet geheel bekend met het Sociale zekerheidsstelsel, maar ik zou ook even contact opnemen met de gemeente en hier uw situatie voorleggen. Uw uitkering loopt af en zou dan ook een beroep moeten doen op eventuele bijstand als u niet rond kunt komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag