Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik lig in scheiding. Het convenant en de aanvraag tot scheiding zijn 2,5 week geleden naar de rechtbank gestuurd. De datum van ondertekening is 28 juni. Nu ben ik op zoek naar een koopappartement. Deze kan ik met de uitkoopsom en spaargeld geheel zelf financieren. Ik heb wat gezien en omdat deze appartementen verkocht worden voor ze op funda zijn moet ik nu snel een bod doen. Wat is wijsheid? Kan ik sowieso al een bod doen als de uitspraak van de rechter er nog niet is? Ik heb wat gegoogeld en volgens mij kan ik een bod doen. De rechter kan toch niet zeggen dat de scheiding niet door kan gaan?

Als de uitspraak binnen is moet er ook nog een verdelingsakte gemaakt worden en daarna moet de bank nog alles afhandelen. Zal ik 1-1 kunnen aanhouden voor de datum van overdracht? Mij lijkt dat ruim voldoende. Zijn er hier mensen die me even kunnen helpen? Ik pieker me rot overal over. Bedankt alvast!

Ik adviseer u in overleg te gaan met een makelaar en eventueel en notaris en zouden er misschien afspraken gemaakt kunnen worden over een bod op voorbehoud op wat de mogelijkheden zijn. Echter moet u vooraf u zelf goed laten informeren voor u stappen maakt, waardoor u in de problemen komt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag