Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


mijn broer heeft een valse aangifte gedaan tegen zijn ex vriend hierdoor heeft zijn ex een contact verbod gekregen (zijn ex zou een rouw advertentie geplaatst hebben).
nu probeert mijn broer met allerlei leugens contact te krijgen met de benadeelde. mijn broer zou borderline hebben, zou obesitas hebben toen deze leugens niet hielpen verzon hij dat bij een onderzoek van obesitas maag kanker was ontdekt en hij hieraan was geopereerd en alles weer goed was in 1 dag. toen daar geen gehoor aan gegeven werd verzon hij dat het bleek dat het uitgezaaid was en daardoor nog maar een half jaar te leven had. hier wordt ook geen gehoor aan gegeven. ik ben destijds het huis uit gegaan om van de ellende af te zijn alleen nu gaat hij de leugens zo erg maken dat ik door derden benaderd wordt met vragen of het klopt of niet. toen ik te horen kreeg dat mijn broer een aangifte gedaan had van een rouw advertentie had ik het idee die jongen heeft psychische hulp nodig. aangezien hij nu meerdere leugens en voor mij persoonlijk erge leugens bedenkt knapte bij mij de bom en zou ik graag hem klem willen zetten dat hij verplicht wordt hulp te nemen. aangezien een goede vriendin van hem de verhalen in twijfel trok en de politie belde omdat ze geen contact kreeg met mijn broer en vroeg ze of de politie poolshoogte kon nemen om te kijken of mijn broer werkelijk niet thuis was aangezien ze de ziekenhuizen in de buurt gebeld had en daar niemand was die naar de naam luisterde. echter werd door mijn moeder vertelt dat mijn broer wel op het ziekenhuis was mijn broer heeft dus mijn moeder ook in de leugens betrokken want tegen mijn vader ( we hebben gescheiden ouders) gaf mijn broer kennis dat er niks aan de hand was en hij gewoon thuis was.

kan ik hier iets aan doen of kan ik een gesprek aan gaan met de politie zodat de aanklacht vervalt en mijn broer aangepakt wordt voor valse aangifte's ?? of is hier juridisch niks aan te doen.
ik vindt het namelijk vervelend voor de mensen die hij benadeeld en problemen krijgen door zijn leugens

Tegen een valse aangifte kan aangifte gedaan worden bij de politie. Zij zijn dan verplicht om deze aangifte aan te nemen en te onderzoeken. Al is het wel de vraag of zij er wat mee doen. Of hij verplicht opgenomen kan worden is de vraag in dit geval of hij een gevaar is voor zichzelf en voor een ander. In dit geval kan de burgemeester middels een speciaal geval hier opdracht voor geven. Maar dit zijn speciale uitzonderingen. Anders kan iemand niet gedwongen worden opgenomen te worden, mits deze minderjarig is. Wel kan ook voor hem een contactverbod geregeld worden, dat deze geen contact meer met u of familie en vrienden mag opnemen. Doet deze dit wel, dat er dan een straf kan worden opgelegd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag