Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


dit betreft een kwestie over een belastingaangifte en de gemeente.

Jaarlijks doe ik IB-aangifte met behulp van de BD. Gezien bepaalde privé-omstandigheden gaat het eigenlijk altijd fout en wordt mijn IB-aangifte herzien door een belastingkantoor in den lande (scheiding, koopwoning: twee niet kloppende aangiftes van ex-partners dus: dat soort zaken).
Van mijn laatste aangifte werd dus ook weer eens afgeweken, een standaardzin welke de BD gebruikt als er onregelmatigheden in een aangifte zitten.

Maar nu komt het: met deze laatste aangifte kwam een voor mij leuk bedrag retour van de BD. Netjes doorgegeven aan de gemeente omdat ik een PW-uk ontvang.
En toen begon het: de gemeente ziet dit bedrag als inkomen derhalve mag ik het niet houden. Het is echter zo opgebouwd dat ik er volgens meerdere belastingbeambten recht op heb. De gemeente is echter van mening dat het bedrag grotendeels aan hen toebehoort dan wel dat ik gekort moet worden of stopgezet.

En dus zijn ze al ruim anderhalve maand bezig de onderste steen boven te halen.
Elke keer weer worden er weer nieuwe vragen gesteld conform de inlichtingenplicht maar waar ze naar op zoek zijn is niet duidelijk.
Nu hebben ze iets nieuws verzonnen en letterlijk de tekst uit de brief van BD aangehaald, namelijk dat er is afgeweken van de aangifte.En zo vragen ze nu inmiddels mijn geheel ingevulde belastingaangifte op. Immers: zij móeten weten op welk punt het exact is dat de belastingambtenaar is afgeweken van de eerder ingevulde aangifte zodat ze kunnen claimen dat een bedrag welke aan mij is toegekend, als inkomsten moet worden behandeld . Ik word er echt simpel van.

Alle bedragen zijn door de BD al uiteengezet voor de gemeente, dus uit welke bedragen het gehele bedrag ten gunste van mij is opgebouwd etc. en nu dit.
Dit lijkt me echt zoeken naar een manier om mij geld afhandig te maken.
De BD zelf wordt er nu ook simpel van want die weten niet meer wat het is waar de gemeente nu exact naar op zoek is. De gemeente zelf geloof ik ook niet maar wat mij tegen de borst stuit is dat ik hen nu allerlei privacy gevoelige informatie moet gaan geven.

Dan vraag ik me daarbij ook af: Mag dat -conform de Wbp- eigenlijk ook wel?

Hier lijkt mij zeker de privacy van u geschonden worden. Zij mogen niet zomaar uw gegevens opvragen bij de belastingdienst zonder uw uitdrukkelijke schriftelijke toestemming. En wat betreft het invorderen van de belastinggelden kan ik niet zeggen aangezien ik niet actief ben op het sociaalzekerheidsrecht en ik hier te weinig vanaf weet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag