Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben in 2008 2500€ geleend van mijn schoonmoeder en in termijnen terugbetaald.
Tussentijds zijn in de 1e 5 jr meerdere grotere bedragen vd lening afgetrokken na mondeling overleg met schoonma. Totaal 1500€.
Nu is 1/2 jr terug ontdekt dat mijn schoozus ongeveer 50.000€ heeft opgenomen van de hypothecaire lening v. schoonma (wist niet dat er een pasje van was).
Nu is bij alles uitzoeken gebleken dat onze betalingen niet terug te vinden zijn. Blijft over 1000€ nog te betalen.
Nu krijgen wij Brief van advocaat schoonma (door zus geregeld) waarin zij om bewijzen verzoeken. Die zijn er niet omdat dit mondelinge afspraken waren met schoonma. Schoonma durft amper iets te zeggen tegen schoonzus en tegen ons bevestigd zij telefonisch steeds dat onze berekening klopt.
Wij wonen inmiddels in Oostenrijk, Maar zijn even geheel radeloos. Heb een antwoord aan de advocaat klaarliggen, Maar ben kompleet onzeker of dat dat voldoende is. Is er iemand die ´nog tips heeft??!! Radeloos

Het is aan de andere partij te bewijzen dat zij een vordering hebben en wat er wel klopt. U hebt mondelinge afspraken met uw schoonmoeder en die zijn net zo rechtsgeldig als een schriftelijk contract> Echter met mondeling is het een stuk moeilijker te bewijzen en zal het een een en weer spelletje worden, tenzij uw schoonmoeder u verhaal bevestigd. Het lijkt mij er in dit verhaal eerder op dat uw schoonmoeder beschermt moet worden tegen die schoonzus.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag