Vraag

Hier op onze basisschool wordt het continurooster ingevoerd. Nou worden de ouders verplicht om pleinwacht te gaan draaien 1 x in de 2 weken. Dit is nadat de kinderen met de leerkrachten gegeten hebben. Mag school dit verplichten? En als je als ouder niet mee wilt werken, heb je dan ook het recht om nee te zeggen? Verder moeten we als ouders ook al geld betalen voor dit rooster per kind, per jaar. Nu weet ik wel dat dit niet verplicht is om te betalen.
Heb ik een poot om op te staan?

Deel deze vraag

1 Reactie

Nu ben ik niet bekend met het onderwijsrecht, maar het lijkt mij zeker niet dat ouders hiertoe verplicht kunnen worden, en school mag ouders ook geen onderwijs weigeren omdat zij niet willen of kunnen betalen voor onderwijs, terwijl basisschool gratis is. Ik heb voor u een site van de overheid bijgevoegd waar wat informatie op staat.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/basisonderwijs/vraag-en-antwoord/kosten-basisschool-kind

Of zij u kunnen verplichten, wat mij niet lijkt, maargoed ik kan daar niet echt een antwoord op geven, maar ik kan u wel aanbevelen aan een partij die wel op het onderwijsrecht actief zijn en zij zouden u hierin wel kunnen adviseren. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm