Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik heb een vraag over kwijtschelding van de nhg
ik lig in scheiding, en mijn man blijft wonen in ons koophuis. hiervoor is ook een iv toets gedaan door nhg dat hij kan blijven wonen.
Wel is er een schuld ontstaan doordat de woning onder water staat.
We moesten de woning laten taxeren en het verschil vd hypotheek en taxatiewaarde is behoorlijk, zodat mijn exman en ik beide de helft van die schuld moeten betalen. het gaat om 20000 per persoon, dus een flink bedrag.
Nu heb ik een financieel adviseur omdat ik zelf een andere woning wil kopen en die zegt dat ik de lening die ik voor die schuld moet afsluiten niet kan meefinancieren in de nieuwe hypotheek omdat het geen rechtschuld is omdat de oude woning niet verkocht is en dat ik niet hoef te betalen omdat ik in aanmerking kom voor kwijtschelding nhg.
Nu hoor ik echter 2 verschillende verhalen over wel/geen recht op kwijtschelding. Heb 2x telefonisch contact gehad met nhg en ook bij nhg 2 verschillende verhalen gehoord.
De geldverstrekker van mijn oude woning wil dat ik gewoon die schuld betaal ( mijn exman de helft, ik de helft) maar mijn adviseur zegt van niet.
Ik kan op internet geen duidelijke informatie vinden over het wel of geen recht op kwijtschelding...en wil graag weten of die schuld evt wel mee te financieren is in de nieuwe hypotheek, anders betekend het dat ik een stuk minder kan lenen.
Hopelijk heeft iemand het antwoord, ik voel me nu behoorlijk in een hoek gedrukt en wordt van het kastje naar de muur gestuurd en de afronding van de scheiding ligt hierdoor ook stil.

Ik weet het niet geheel zeker, aangezien ik hier normaal niet mee bezig ben. Maar ik geloof dat als het huis niet verkocht is, de NHG ook geen uitkering doet en u hier geen aanspraak op kunt maken. Mijn advies is dan ook om duidelijk met de hypotheekadviseur in gesprek te gaan. Deze heeft hier voor geleerd en beschikt over de juiste papieren om hier u over te mogen adviseren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag