Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij wonen in een sociale huurwoning/flat in Rotterdam.Nu is er in de centrale hal een "hokje"of "zaaltje"gemaakt voor en door een paar bewoners en de verhuurder,waar gekaart en bingo gespeeld wordt met een zeer beperkt groepje.Er is ook maar 1 "beheerder" van dat hokje,want die heeft de sleutel en die is dan ook verantwoordelijk voor dat hokje en wat er in staat.Merendeel van de bewoners maakt geen gebruik van het hokje,dat is maar een beperkt kliekje aangevuld met een paar mensen uit andere flats.Water,elektriciteit en verwarming,worden er wordt wel door alle bewoners betaald,maar goed nu wilde ik 1 keer gebruik maken van het hokje om daar water te pakken om mijn auto te wassen,dus ik ben naar de "beheerder"gegaan en gevraagd of ik de sleutel mocht lenen,die kreeg ik niet,want mevrouw wist niet wat ik er allemaal zou gaan doen,terwijl ik dat duidelijk gezegd had.Ik moest de verhuurder maar bellen om het daar aan te vragen,nou daar kan je na 16.00 uur echt niemand meer bereiken.Ik werd enorm boos,maar nu vraag ik me af of ik nu recht heb op die sleutel desnoods onder toezicht of niet?Oh ja,er wordt tijdens kaarten,bingo,etc. alcohol geschonken en gefrituurd (zonder afzuiging),mag dat ook zomaar?

Of het mag of niet, kan ik niet zeggen, aangezien ik niet op de hoogte ben van de overeenkomsten en de daarin opgenomen voorwaarden. U zult daar naar moeten informeren bij de verhuurder. Zij kunnen u hier het beste over informeren.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oke,maar is er voor het alcohol gebruik geen vergunning nodig dan?


Dat is afhankelijk hoe de ruimte is aangegeven, en ook wat de voorwaarden zijn etc. Als de bewoners dat onderling regelen, dan is het geen officiele horeca aangelegenheid.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag