Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex en ik zijn nu ongeveer twee maanden uit elkaar. Hebben samen een koopwoning sinds oktober 2015. De woning kan op mijn naam worden gezet.
Zij woont nu bij haar ouders. Ze is daar ook al ingeschreven, maar de hypotheek staat nog op beide namen. Dus beide verantwoordelijk voor de hypotheek. Euro 250,30 voor mijn ex. En 250,30 plus gas water en elektra voor mij.

De maand juni heeft ze 100,30 te weinig betaald. Maand juli nog niks overgemaakt. Op de mails waarin dit staat reageert ze niet op.

Bij het gesprek met de hypotheekadviseur is gebleken dat de woning op mijn naam kan worden gezet. Alleen hebben een schuld van 2000 euro = 1000 euro pp

Advies- afhandeling- en administratie kosten zijn:

ING: 2325 euro
Notaris: 585 euro
Mijn ex behoort hier aan mee te betalen als ze mee werkt dan is het in september helemaal rond

Via de email heeft mijn ex een akkoord gegeven over onze gezamlijke inboedel. 1300 euro

Sinds vorige week gaat ze er plotseling niet meer mee akkoord. Terwijl ik zwart op wit heb staan op de mail dat ze akkoord is gegaan.

Wat moet ik nu. En hoe kan ik dit aanpakken

Als uw ex niet mee wil werken, dan kunt u zich tot een rechter wenden om medewerking te eisen van uw ex-partner. Ik adviseer u dan ook om contact op te nemen met een familierechtadvocaat die u hierin kan adviseren en bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag