Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Ik werk bij een bedrijf in Nederland die ook een vestiging in het buitenland heeft.
In mijn (vast) conract staat, dat ik ook op andere plaaten/werktijden bereid moet zijn om mijn werk te verrichten.

In mjn prive sleer, ben ik mantelzorger voor mijn moederen en mijn echtgenoot. Mijn echgenoot heeft een bipolaire stoornis en heeft structuur nodig, die ik als mantelzorger probeer te regelen. Vanwege zijn depressieve klachten wil ik niet dagen lang van huis.

Vraag van mijn werkgever is nu of ik enkele dagen of een week naar het buitenland wil gaan om daar diverse workshops bij te wonen.

Ik heb nu de prive situatie uitgelegd (was reeds bekend) en bezwaar gemaakt (mondeling)

Kan dit problemen opleveren voor mijn dienstverband. en wordt dit gezien als werkweigering.

Ik ben 56 (bijna 57 jaar) en heb in de CAO gelezen dat er zgn. ontziemaatregelen zijn, waarbij werknemers boven de 55 jaar, niet meer op karwei hoeven. Ik weet dus niet of mijn karwei/worshop hier dan ook ondervalt.

Graag uw mening.

Uw werkgever zal rekening moeten houden met uw persoonlijke omstandigheden. Of het problemen kan opleveren voor uw contract is afhankelijk van de houding van de werkgever. Als uw werkgever iets van u verwacht en u kunt of wilt dit niet, dan kunt u daar bezwaar tegen maken. Mijn advies is wel om dit schriftelijk te doen. Hiermee vergroot u namelijk uw bewijslast meer mee, dan met mondeling. Wel dient u hierin ook duidelijk aan te geven dat u veel bereid bent te doen in wat uw mogelijkheden ligt, zodat u duidelijk aangeeft dat u van goede wil bent. Indien uw werkgever u dan wil ontslaan dan kunt u aangeven hier niet mee akkoord te gaan. Hij zal dan naar de rechter moeten. Eventueel zou u ook onder begeleiding van een mediator in gesprek kunnen gaan met uw werkgever. Dit is vaak een goedkopere en duurzamere oplossing dan de rechtsgang. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wat zijn precies de ontziemaatregelen die worden genoemd in de CAO voor werknemers van 55 jaar en ouder.
Houdt dit ook in dat je dan niet meer zo maar in het buitenland te werk gesteld kan worden, vanwege naast werk ook mantelzorger en daarmee niet in de mogelijkheid ver van huis te zijn.


Dat zijn bepaalde omstandigheden in het werk. Alleen welke dat zijn, is afhankelijk van de CAO en of arbeidsovereenkomst. Zonder deze te kennen, kan ik daar geen antwoord op geven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag