Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Ik heb een vraag betreffende Recht van overpad, zelf ben ik de eigenaar van de woning aan het einde van het " doodlopende" pad.
Twintig jaar geleden heb ik met de toenmalige overige eigenaren (3) van de woningen aan het pad door de notaris een akte houdende vestiging erfdienstbaarheden en kettingbeding laten opstellen/maken. Dit i.v.m. het verbreden van het toenmalige krui pad en het aanleggen van de walbeschoeiing langs dit pad.
In de erfdienstbaarheid staat o.a. het volgende: Partijen vestigen hierbij een erfdienstbaarheid- van de weg voor kleine vervoermiddelen en voor eigen gebruik van personenauto's om te komen en te gaan van en naar de Hoofdweg te Echten ten behoeve van de percelen respectievelijk nummers etc.
Mijn vraag hierover is nu :
mag een bestuurder van een bestelauto/bestelbus (beladen met goederen/materialen) van een bedrijf over dit pad rijden? In opdracht van een bewoner aan het pad. (De ondergrond van het pad bestaat uit veen met daarop twee rijstroken met verharding).

Bij voorbeeld dank voor uw antwoord/reactie.

Met vriendelijke groet,

Zoals u dat omschrijft is mogen alleen kleine voertuigen het pad over. Tot kleine voertuigen behoren zo wie zo de auto. Maar ook bestelwagens kunnen onder kleine voertuigen gezien worden aangezien die net als auto's in gewicht en grote verschillen. Vrachtwagens en of zware tractoren zijn in ieder geval uit den boze en volgens de akte niet toegestaan. Iedereen die bij dat adres moeten zijn mogen over dit pad ook mensen die in opdracht van deze personen werken. Er moet in dit geval niet te strak op de regels worden geleefd, doet men dit wel bestaat de mogelijkheid dat er onenigheid tussen iedereen ontstaat en dat zou men niet moeten willen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag