Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


IK heb ooit samen met mijn ex man een lening afgesloten en in het door de rechtbank goedgekeurde convenant waar mijn ex de lening voor zijn rekening neemt onder behoud dat IK geen allimentatie krijgt ,ik ben aķkoord gegaan en mijn ex heeft zich ruim 4 jaar aan zijn belofte gehouden,maar nu heb ik bericht gehad van een incasso bureau dat ik vanaf juni ook maandelijks mee moet gaan betalen omdat mijn ex al maanden achterloopt met betaling ! Nu heb ik een voorstel gedaan om mijn helft van het openstaande bedrag in 1x af te lossen en dat mijn naam dan van de overeenkomst wordt gehaald en bij de bkr.
Het incasso bureau heeft hier goed keuring voor gegeven ,maar ik kreeg bericht van de bank dat ik dan een boete moet betalen en ik verplicht moet blijven mee betalen aan de rente tot dat mijn ex zijn gedeelte heeft afbetaald ,kan dit zo maar als ik mijn helft al hebt betaald ,want de rente is 6,5% per maand en dat is toch niet reëel dat ik dan nog moet boeten de rest van mijn leven door elke maand mee te moeten betalen voor de wanbetalingen van mijn ex terwijl ik mijn deel netjes hebt betaald! Kan dit zo maar ,mij hier toe verplichten een boete laten betalen omdat ik mijn deel aflos en mij dan toch nog verplichten jaren lang maandelijks mee te betalen aan de rente van mijn ex zijn schulddeel !!
Ik hoop dat u mij advies kunt geven of dat dit echt zo is dat ik deze 2 verplichtingen moet nakomen een boete en maandelijkse rente blijven mee betalen ?

Zij kunnen dit inderdaad eisen. Echter u kunt de zaak ook bij de rechter voor laten komen en daar een verzoek neer te leggen en dat u van uw deel van de schuld af wilt omdat uw ex-partner een wanbetaler is en niet uw hele leven er aan vast wil zitten. Mijn advies is dan ook om contact op te nemen met een familierechtadvocaat die u hierin kan adviseren en bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk bedankt voor uw antwoord en uitstekend advies ,ik heb direct actie ondernomen via jurofoon die hebben mij met een advocaat in contact gebracht die o.a gespecialiseerd is in familierecht ,ik heb gisteren telefonisch contact gehad met hem en de kwestie uitgelegd en hij gaat mij verder helpen ,ik heb volgende week een eerste afspraak op zijn kantoor ,dus ik ben u heel erg dankbaar voor uw advies en ik heb alle er alle vertrouwen in dat het nu goed gaat komen ,



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag