Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemorgen,
Ik heb een dochtertje van 15 maand. Maar de vader heeft haar niet erkend. Nu na 1 jaar zoekt hij contact en wil hij haar zien. Heeft hij rechten en zo ja wat zijn zijn rechten.

In principe heeft hij geen enkele rechten. Echter hij kan deze wel verwerven door zaken via de rechter af te dwingen als u weigert mee te werken. Dan zal namelijk vaderschapstesten, onderzoeken etc. worden afgedwongen. En als de rechter deze allemaal zal toewijzen zal u moeten mee werken. Tevens kan er sprake van zijn dat jeugdzorg om de hoek komt kijken om onderzoek te verrichten welke situatie goed is voor het kind of niet. Alleen goedwegende redenen van uw kant zou omgang kunnen voorkomen. Of er sprake van is, kan ik niet zeggen. Ik adviseer u dan ook contact op te nemen met een familierechtadvocaat die u in deze kan adviseren en bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

Hij kan vervangende toestemming van de rechter vragen om te erkennen. Voorts kan hij aanspraken maken op het ouderlijk gezag en omgang. Voor het gezag en omgang zal de rechter kijken wat in het belang van het kind is om te beslissen, eventueel na het inwinnen van advies van de Raad voor de Kinderbescherming. Anderzijds is hij als biologisch vader ook alimentatieplichtig. Indien u rechtsbijstand wilt in deze, kunt u desgewenst met mij contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag