Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste heer, mevrouw,

onlangs heb ik sieraden gekocht in Turkijke. Deze sieraden voldoen niet aan de beloofde kwaliteit. Na 1 maand vallen de steentjes eruit welke onmogelijk waren om eruit te vallen volgens de juwelier. Mondeling heeft de juwelier toegezegd dat producten ten alle tijden terug verkocht kunnen worden of dat bij defect het product kan worden gemaakt of teruggenomen worden afhankelijk wat de klant wilt.
Het vertrouwen in de juwelier is geschaad en daarom wil ik de aankoop ongedaan maken, juwelier weigert om mee te werken.
Welke rechten heb ik als consument en welke stappen kan ik ondernemen? Wat kan de juwelier nog verwachten of eisen van mij?

U hebt recht op een deugdelijk product en kunt nakoming eisen. Echter is er sprake van zowel het Nederlands en Turks recht aangezien het product in Turkije is gekocht. U kunt de koop via de rechter laten ontbinden en dat zal dan in Turkije gedaan dienen te worden. Mijn advies is dan ook om een advocaat te zoeken die zowel met het Nederlandse en Turkse recht bekend is. Daarbij is de vraag ook of het opweegt ten opzichte van de te vorderen kosten. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Als aanvulling. Gezien de situatie in Turkije vraag ik mij af of het zin heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag