Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Momenteel ben ik fulltime werkzaam in de retail. Ik werk al 5 jaar bij dit bedrijf en kreeg 2 jaar geleden de kans om een interne opleiding te volgen. De opleidingsdag vond/vindt 1 keer per week of 2 weken plaats en daarvoor moet ik 80 km heen- en terugrijden.

Vanwege een knieblessure zat ik een aantal weken in de ziektewet en ben geopereerd. Hierdoor was ik genoodzaakt om te stoppen met de interne opleiding en was ik lichamelijk niet in staat om zo ver auto te rijden. Nu wil mijn werkgever dat ik €1800 aan collegegeld terugbetaal.

Voor deelname aan de interne opleiding heb ik een contract ondertekend met daarin de volgende clausule:

Terugbetaling van studiekosten:
Bij tussentijdse beëindiging van de studie, dient in principe terugbetaling van de reeds gemaakte kosten te geschieden. Het terug betalen bedrag zal worden ingehouden op het salaris.

Gezien de omstandigheden en de dik gedrukte zin in de clausule, vind ik dat het gehele bedrag kwijtgescholden moet worden.

Wat kan ik hier tegen doen?

gezien de clausule in de overeenkomst zou u het terug moeten betalen. Echter is dit een onvoorziene omstandigheid waar u niks aan kunt doen. Mijn advies is dan ook om (eventueel onder begeleiding van een mediator) het gesprek aan gaan en te kijken of er een oplossing in dit verhaal is. Eventueel met hervatting van de studie als u weer in de gelegenheid bent, en of een kwijtschelding. Indien u er beiden dan niet uitkomt, kunt u de zaak alsnog voor laten komen bij de rechter. Mocht u verdere hulp en of advies wensen, mag u gerust contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag